Revoltă anticomunistă în Cuba. Președintele țării asmute populația împotriva protestatarilor: „Toți comuniștii să iasă pe străzi!

0
649

Se mișcă și Cuba! Mii de localnici au ieșit duminică pe străzile unui orășel din apropierea capitalei Havana, pentru a protesta față de Guvern. Este o mișcare inedită pentru o țară care de 60 de ani trăiește în dicatura comunistă.

Manifestanții, în majoritate tineri, au mărșăluit pe străzile din San Antonio de los Baños, un oraș cu 50.000 de locuitori situat la 30 de kilometri de Capitală, și au strigat „Patrie și viață” (după titlul unui cântec), „Jos dictatura!”, „Libertate” și „Nu ne e frică!”.

Președintele Cubei, Miguel Diaz-Canel, a instigat populația la război civil. El amorsează un fel de „mineriadă” cubaneză, chemându-i pe „oamenii de bine” să-i pună cu botul pe labe pe „provocatori”.

Exasperați de criza economică, mii de cubanezi au manifestat duminică în toată țara, scandând „Libertate!” și „Jos dictatura!”.

Revoltă anticomunistă în Cuba. Președintele țării asmute populația împotriva protestatarilor: „Toți comuniștii să iasă pe străzi! Să înfrunte provocările într-un mod hotărât, ferm și curajos! Ordinul de luptă a fost dat: în stradă, revoluționari!”

Lasă un răspuns